Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08 15:41 - Кой желае българите да забравят род и родина?
Автор: milkokkostov Категория: История   
Прочетен: 5260 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 21.08 06:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Здравейте!

Първо искам да кажа, че откакто ходим по жаравата на таз земя, враговете ни искат да ни заличат. Първото и най-важно нещо, за да могат да ни заличат, това е... да ни отнемат езика, който да заличат и изкарат чужд, придобит с кражба или с така наречени - заемки.

Кой и защо твърди, че Кирилицата и Глаголицата нямат нищо общо, а кирилицата уж била написана за някакви си там във Великоморавия - славянчовци, и няма нищо общо със старите блгари, наричани от данайците траки? Нека се запознаем със скритата истина за нашата писменост. Ето и самата глаголица.

БЛАГОДАРЕНИЕ НА: ФИЛИП ПЕТРОВ

image

Сега нека се запознаем с буквичките, който са заличени през 1945-та година по поръчка на Кремъл, Атина или Великобритания.

Това са: Ѫ - ОН-съ (ЪН) през античността, и голям Ю-с през средновековието със звукови стойности - Ъ/А, като ПѪТъ (пътъ, патъ- пѫтека, патека, пътека или по-н(ъ)тека), регистрирана думичката през античността като пОНт, или пѪтъ (пОНтъ).

Следващата е: Ѧ - ЕН-съ (АН) през античността, или през средновековието малък Ю-с със звукови стойности - Е/А, като Чѧдо (чЕНдо) през античността и Чедо, Чадо (чѦдо) през средновековието. 

Същата е историята с малкия йотиран Юс и голям такъв Ѭ, със звукови стойности - Йе(Н) и Йо(Н) - Йъ(Н). Забелязваме запазването на старата форма - Ен, Он, Ън.

Защо са важни тези буквички? Защото доказваме, че древна думичка като пОНт, изхожда от старобългарската - пѪтъ (пОНтъ, пътъ, патъ), а в последствие тези буквички са разделени на диалектите в страната на МЕК (юг - изток) и ТВЪРД (север - запад), съответно на ятовата гласна Я и Е, сиреч ЯТ - Ѣѣ при изписване примерно на - рѣката, ряката - реката. Ето така от БАН унищожават диалекта и езикът ни най-безсрамно, като налагат твърдата (северна - запад) форма като: вЕрвай ми, вместо вѣрвай ми - вярвай и вервай.

Тук ми прави впечатление, че буквичката Ѫ (ОН-съ) има странична форма ето така:   image , но тя всъщност е така: image

Но тази буква я има и така: image, или само Он без Съ, която по-късно преминава в самостоятелно О, като тази: image , която пък е част от тази: image.

Същата тази буква: image, е част от тази image, и е позната в кирилицата по-късно като П-Си - Ψ,  но тя всъщност е част от ОН-съ, позната при кипърския алфа-бет (линеен С) като Се. Тук виждаме образуване от 2 букви в една Ѫ със звукова стойност ОН-Съ. Това е много важно, защото тази мистерия отключва знаците на розетата от Плиска. Всъщност ето я и нея.

image

Не се лъжете да гледате КИПЪРСКИ (ТОЕСТ - ЛИНЕЕН Б)!

Ние го наричаме СЪчка - стръкче - стръкimage

image
Тоест на розетата имаме почти всички знаци от глаголицата: 

image и image- ЧИ

image и image , тоест ДЗьР

 ξ и Ѧ , К и ЕНсъ, КЕНсъ, КАНсъ.

F и  Ѣ, В и Ят, тоест Вя, Вее.

Ψ и Ѣ, тоест идва българско Съ и Ят, Съя, Съе, Сее.

Υ и V, тоест Гама и О, ГО.

А и Онсъ, тоест А и Той.

Тук за Ипсилон не може да се говори, защото под Ч-то имаме буквичката И. У също няма как да е, защото У в глаголицата е различно. А това Г (Υ) го намираме в ликийската азбука (гръцко малко гама - γ), също с Буквата ДЗ, но без чертичка отгоре, под звукова стойност - а (я). 


image

Оказва се и нещо друго!
В Ликия със старо име Лука (Lukka) откриваме прототип на името на княз КУБрат и КУБер, цели 5 века преди Христа. Kybernis or Kubernis, със съкращение на монетите му KUB. Познат още като Кубер-ниску.

image

Всъщност и MASA и Lukka са засвидетелствани 15 века преди Христа, също познати и като морски народи.

image


По интересното е, че ликийците имат собствена азбука, много преди гърците, а в нея изобилстват български съответсвия. Тя от части е лувийска.

image


БЛАГОДАРЕНИЕ НА: ПАВЕЛ СЕРАФИМОВ - БАГАЙОС и АКЕНАСОказва се също, че между Мизия и Лука (Ликия) се намира Фригия, бивше царство на Hapalla (Хапала - лувийците), а във Фригия са засвиделствани  върховното божество Багайос и царската титла Акенас, която отговаря на българската - ξѦ - КЕНсъ - КАНсъ, или засвиделствана от гръцки ΚΑΝΑΣΥΒΙΓΙ, КАНАСИ-ВИГИ, КАНАСЪ БОГЪ.

Забравих също да спомена и за последния цар на хераклидите (лидийци) Кандавлис с баща Мелес (Милес - Милет), познат още като Мирсу (Мил - Мир), които имена Мир и Мил са разпостранени навсякъде в Анатолия.Оказва се също, че на розетата пише това: ЧИ, ДЗьР (ЯР), КЕНСЪ (КАНСЪ), ВЯ, СъЯ, ГО, А ОНсъ (ТОЙ). 

По интересно е, че кръстчето (буквичката А - Ата - тата)  и ОНсъ (ОН - ТОЙ) се намират непосредствено едно под друго.

А знакът ιYι в действителност е този Ѫ (ОН - ТОЙ - БОГ) , който се среща без чертичката отгоре му на розетата, а в глаголицата и кирилицата се наблюдава дори завъртян на страни - ръкописно. Тук няма никакви И-та, а изписването на ОНсъ в по-древен и стар вид като така: ιΥι - Ѫ. 

Друго интересно е, че и Ѧ (ЕНсъ - АНсъ) има тризъбец в долната си част като ОНсъ Ѫ. 

Ето защо дерзаят за нашата азбука, и всѣчески се опитват да я присвоят. За това е много важно да се вглеждаме в ОНова, което предците ни са завещали. 

image

Тук вече Ят е като ЕНсъ, но затворен с чертичка отдолу.

image
Ликийски надпис с българското ДЗело, но тук със звукова стойност Я, широко аа.


image

КАЛОЯНОВ ПЕЧАТ. НЯКОЙ ВИЖДА ЛИ ДА ПИШЕ БУЛГАР?

image

БЪЛГАРСКИ РУНИ! 

image

ЛИНЕЕН Б!

image
КИРИЛИЦА СЛЕД РУСКА И ГРЪЦКА НАМЕСА!Гласувай:
8


Вълнообразно


1. radostinalassa - В Русия също са премахнати букви от азбуката...
11.08 16:46
Мисля, че от Луначарски. Не бива да отъждествяваме русите с евреите болшевики, това е неправилно. Те са избили милиони руси.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: milkokkostov
Категория: История
Прочетен: 19791
Постинги: 16
Коментари: 127
Гласове: 83
Архив
Календар
«  Октомври, 2022  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31