Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08 20:30 - Кой ни лъже за името бЪлгари, и че сме БУЛАМАЧ?
Автор: milkokkostov Категория: История   
Прочетен: 3053 Коментари: 28 Гласове:
7

Последна промяна: 10.08 21:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Искам първо да изкажа отвращението си към българските историци и онези с титли  в БАН (сребролюбци - родоотстъпници), които все още най-безсрамно държат името ни за митология  -БУЛГИ, БУЛАМАЧИ и сбирщина от сбиртоци.

За мое най-голямо учудване, не открих никъде в старобългарски ръкописи - БУЛГАРИЯ, БЪЛГАРИЯ, но открих съвсем други неща! 

Искам първо да ви запозная с българския език, за да ви е по-лесно за прочит.

Езикът ни е класифициран на два окръга - Южен и Северен. Тоест на север се говори твърдо на Е, а на юг се говори меко на Я. Затова е тази Ят-ова гласна - Ѣѣ - Е/Я.  Когато се изговаря дадена думичка като РѢКА, на север я изговарят - РЕКА, а на юг - РЯКА.

Същото е положението с ОНсъ - Ѫѫ през античността, който сменя гласната и името си през средновековието на Голям Ю-съ, сиреч - Ъ и А. Като РѪКА, РЪКА и РАКА (РОНКА).

Същото е положението с ЕН-съ - Ѧѧ през античността, който по-късно с руско налагане променя името си на Малък Ю-съ, сиреч - Е и А. Като КЪНѦЗА, КЪНЕЗА и КЪНАЗА (КЪНЕНЗА - КЪНАНЗА).

Тук ще отбележа, че никъде в старите текстове не пише кнЯзъ!
Също никъде не пише БЪЛГАРИЯ или БУЛГАРИЯ, а БЛГАРИЯ и БЛЪГАРИЯ.

Ето и едно показно от различни древни ръкописи, дори 
такива на Черноризец Храбър. Изрязани са и са поставени на бял фон за ваше улеснение. Също може да видите как се е изписвала думата БЛАГ и АР (ЗАРАН).

image


Всъщност пише Блъгар, пише Кнедза, Кнадза, Блга, Бльго. Точно като печата на цар Калоян - БЛГАР.

imageИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ПРАВОПИСА, НО СЛЕД КАЧВАНЕТО НА СНИМКАТА КЛАВИАТУРИТЕ МИ, НЕ МИ ПОЗВОЛЯВАТ ДА ВКЛЮЧА МАЛКИТЕ БУКВИ. СИГУРНО БЪГ НА БЛОГЪТ.

ТУК СЛЕДВА ЗАКЛЮЧЕНИЕТО, ЧЕ БУЛГАРИ И БЪЛГАРИ НЯМА, А НЯКОЙ НИ Е РАЗМЕСТИЛ НАРОДНОСТНОТО ИМЕ с цел!

ЕТО И ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ, КАТО ЧУЖД НАДПИС С ИМЕТО БОЛГАР НА КИРИЛИЦА. НАБЛЮДАВА СЕ СЪЩО, ЧЕ ДЗЕЛО/ДЗЯЛО ПРЕМИНАВА НА ЗЕЛО/ЗЯЛО.

image

ЦАР СЪЩО СМЕНЯ СЛОВОРЕДА СИ.

ОКАЗВА СЕ, ЧЕ ПРЕЗ ВСИЧКИ ТЕЗИ ГОДИНИ НАС СА НИ ЛЪГАЛИ ЗА НАРОДНОСТНОТО НИ ИМЕ И НАЙ-ДОЛНО НИ ПРЕВЪРНАХА В БУЛАМАЧ ОТ ТЕОРИИ.

ЗА ЖАЛОСТ НА ГОСПОДАТА ОТ БАН, ИНТЕРНЕТ Е ПЪЛЕН СЪ СТАРОБЪЛГАРСКИ РЪКОПИСИ. ИЛИ НЕ МОГАТ ДА ЧЕТАТ И НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ИСТОРИЯТА НИ.

ОКАЗВА СЕ ЧЕ НАШЕТО НАРОДНОСТНО ИМЕ Е - БЛЪГ-АР (БЛАГ-АР) И БУЛГИ НЕ СЪЩЕСТВУВАТ, НИТО ВУЛГАРИ.

НЕ ГО КАЗВАМ АЗ, А ГО ПИШЕ В СТАРИТЕ РЪКОПИСИ.

ДА ИМ БЛАГО-ДАР-ИМ ЗАДРУЖНО НА ГОСПОДАТА С ТИТЛИТЕ!

Никъде също не пише славЯни, а славЕни и славАни с ЕН-съ.

Единственият диалект, в който се използват все още ОН-съ и ЕН-съ е родопският.

А... и моля Ви се, спрете с тази гръцка чуждица ПАТРИОТ - много  е ГРОЗНА (от ПАТРИДА - ТАТКОВИНА). Имаме си хубави думички като Родина и Родолюбец, Родолюбие. 


image


imageГласувай:
71. panazea - След като прочетох в учебниците на синовете си
10.08 21:13
за Томашек и неговата теория , че сме събрани от кол и въже , куца и сакато , изостанали от основните войни на хуните , Аз реших , че това не е вярно .
Не може племе , оцеляло повече от 2000 години , да е наследник на смесени пълчища.
Оттогава си купувам книги Кирило Методиевата Енциклопедия , Наследството на Климент Охридски . Открих , че с преводите на НовоБългарски Те ни лъжат.
Лъжат ми с Историята ни и с Литературата ни !
Защо казвам оцеляло 2000 хиляди години ?
Защото за Климент Охридски пише:
Този наш отец и светилник на България бил по род от европейските мизи, които народът обикновено знае като българи.
http://macedonia.kroraina/bugarash/ko/kratkozhitie.html
В момента не мога да намеря оригинала , но ще го намери и ще го публикувам.
Имам много хубави изследвания и студии , които чета.
Панацея
цитирай
2. milkokkostov - Някои от текстовете са точно от там. ...
10.08 21:25
Някои от текстовете са точно от там. Сега ще кача една страница.

По-здрави!
цитирай
3. raders - :) Щом още не знаем кои сме и какви ...
10.08 21:46
:) Щом още не знаем кои сме и какви сме, по добре да си мълчим, защото колкото повече говорим, по-смешни ставаме. Логиката веднага подсказва, че някога дедите ни са били обикновени неграмотници, защото няма един свестен ръкопис на български, потвърждаващ историята. Хич не се учудвайте,че македонците се обиждат като ги наричаме българи.
цитирай
4. milkokkostov - Не съм съгласен с Вас! Все пак са ...
10.08 21:58
Не съм съгласен с Вас!

Все пак са ни нападали отвсякъде, а османското робство е дало цели 5 век на враговете ни да заличат българския бит и култура. Все пак не са успяли, а кръвта все още ни е чиста - БЛАГАРСКА - ФАКТ! Радва ме до някъде, че сме бедни, че да ни заобикалят нашествениците, които пък омърсиха кръвта на целия Велик Запад. Винаги сме имали лоши и добри времена в историята, както всяка една нация. Рано или късно, ще погледнем въ себе си и ще се сплотим за доброто на Родината. Аз поне го вярвам и мисля, че не съм единствен.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Поздравления за постинга!
10.08 22:35
А... и моля Ви се, спрете с тази гръцка чуждица ПАТРИОТ - много е ГРОЗНА (от ПАТРИДА - ТАТКОВИНА). Имаме си хубави думички като Родина и Родолюбец, Родолюбие. .....


Специално за патриот ,мисля ,че думата е с латински корен и означава баща- патер! Оттам и френската дума патри- отечество!
Патриот е човек обичащ отечеството си! Да, родолюбец звучи добре
Още повече че род е наша прастара дума За ординареца на Спартак има версия, че името му е Родомир/ другата е -Ардомир/ Трак е! Мир със сигурност е свят Бях изтълкувал и двете имена в постинг

На монетите и в писмата на Калоян сме Блъгари!
Богри ни наричат французите- катарите
Че сме божествени хора- на Бог Ра!
Между другото на Слънцето в някои райони у нас още казват РАйко или РАйчо И РАй произхожда от него- Слънчево място!
Това ,че Българите са под закрилата на бога на Слъмцето има и словесни доказателства!

Хубава вечер!
цитирай
6. panazea - Тези , които не се чувстват българи ,
10.08 22:56
изобщо не се опитвам да ги убеждавам !
цитирай
7. milkokkostov - И аз си мислех навремето, че БОГар е ...
10.08 23:21
И аз си мислех навремето, че БОГар е Богове и Ра, но вече не. Богар е чуждо предаване на Блъгари. БЪЛГАРИ също е чуждо предаване от гръцкото ВУЛГАРИ. Точно там е врътката и съ СЛАВЕНИТЕ - СЛАВАНИТЕ с ЕНсъ, които се преименуват на СЛАВЯНИ. Едно е Славе/Слава, друго е Славя за чуждите народи.

Името на БЛЪГ-АРИТЕ е от Блегий (Флегий) и Арис (Арес). При нас не е имало Ра, а Сура (Ура), днес запазено в родопския диалект Сурещият - плъзгащият, пързалящият. По каква причина все още няма митология на думата Благ и Арь (Ярь)? Аз се досещам от дълго време. На Розетата пише на втория ред (лъч) ДЗело и Раци, което в превод е ДЗьР с носовката, и което ДЗело през средновековието преминава в З, ЗьР, ЖьР. ЖАРА, ГАРА, ЗАРА. Дори египтяните не могат да се похвалят с толкова съответствия. За РАЙ-чо не съм съгласен, защото това е измислица на децата от улицата. Частицата РА е широко разпространена в българския език, а тя идва от АРА (АРИ), а не от РА. Аз мисля че идва от хетската богиня на слъцето Аринна с дете в скута, което може и да е Ярис. ЗАГАР, тоест ЗАГРЕЙ, също не се изключва като опция.

Името БЛЪГАР е умишлено заменено с БЪЛГАР и БОЛГАР, а тези наименования идват от Гърция и Русия, отдавна познати съюзници срещу майка БЛЪГАРИЯ.

Патера е гръцко име за Татко. Па... Тера... Папа - тате. Папас - Поп (Отец). Папу(с) - дядо. Теос (тельос) - край. Фтеос, или Феос - бог. Има също и Диа(с).

Патрида е татковина, те нямат смислово ОТЕчество. Гръцкия език си е все така простоват, както преди 1000/2000 години.

Хубава вечер!
цитирай
8. kirk - Щом смяташ, че патриот е от гръцки
11.08 00:53
Щом смяташ, че патриот е от гръцки, значи си много навътре в гръцкия език . Вероятно поназнайваш и димотики, и катаревус и старогръцкия, елински..., та като експерт имаш пълното право да го квалифицираш като простоват, а бре сульо-о-о!!! Колко езици още поназнайваш по същия този текезесарски начин??? Аз да речем знам и познавам само български, макар че не съм българин, но и съм запознат с диалектите, та в един от тях се среща думата ПРЕТОК - туй е онуй дет остая га претаквате зелето!!! Та ти си точно тфа!!!
цитирай
9. zaw12929 - ИМА И ЗАБЛУДЕНИ
11.08 01:14
ИМА И ЗАБЛУДЕНИ
цитирай
10. milkokkostov - Добродане с втория ник Кир!Колко ...
11.08 01:18
Добродане с втория ник Кир!
Колко пъти трябва да те гоня теб?
Защо си толкова нагъл и безскрупулен тип?
Ти ненормален ли си? Проблем с разбирането ли имаш?
Ако желаеш ще говорим на гръцки, старогръцки, и ще ти обяснявам, кое какво е!
Само че не те желая в моя блог! Не си желан тук, наглец! Не, не си.

Да наясно съм с Катаревуса, със старогръцкия, а гърчолята, защото езикът им е пълен с чуждици и ако бацат по Катаревуса (изчистване), ще трябва да си ходят за Африка с наведена глава. За това са научени да си присвояват - всичко! Мога да ти кажа, коя дума и кое име не са еллински и нямат обяснение на еллински. Дал съм ти достатъчна връзка за това, че Па-тера, Папас, Папус, Ф-теос, Ф-тиос, Ф-тия са все гръцки наименования.

Терастия (огромен), тера (повече), (П)ате-рас - Ан-драс (мъж).

Това все едно да твърдиш, че Маре - Море, Адрия (Арда), река Арно, Тиренско море са римски наименования. Няма шанс.

Митология на думата! ;)

pateres

Копирай в търсачката!

compare Mycenaean Greek (pa-te)

Phrygian (pateres)
цитирай
11. milkokkostov - ИМА И ЗАБЛУДЕНИ Нямаше да има ...
11.08 01:39
zaw12929 написа:
ИМА И ЗАБЛУДЕНИНямаше да има заблудени, ако не бяха махнали 1945-та година от българския език - Ят, ОНсъ, ЕНсъ, ЙЕНсъ, ЙОНсъ от български език и българите масово да можеха да четат старите ръкописи. Но нали това е целта, да забравим? Смятайте в каква продажна страна живеем, щом на клавиатурите си и масово в интернет страниците няма КОД за ръкописно изписване на българския език. Защо гръцката и латинска азбука поддържат ръкописна форма, а ние - НЕ? Защо да не си затрием езика и да си бацаме с руската печатна форма (Древно-Славяница)? Пък скоро, защо не и древно-македоналдска? Натам вървят нещата с тези продажни политици и светии учени за съжаление... :(
цитирай
12. kirk - Типично - както винаги объркване
11.08 10:11
Типично - както винаги объркване! ОбъркАл си се - аз съм Кърк Саймън и нямам общо с dobrodan, не съм тюркофил!!! Малко нещо съм работил професор по българистика в Университета в Торонто, специализирал съм тук-там! Патриот в бълг. и много други езици НЕ Е ЗАЕМКА ОТ ГРЪЦКИ, Муньооооооо!!! Ако гръцкият е простоват, но българския е супер, хипер ТЪП, овнешки, селски и води до умствени увреди!!! И както казах - ти си преток, с когото само се поднасям! Нищо не става от тебе - чеп за зеле дори!!!
цитирай
13. milkokkostov - Типично - както винаги объркване! ...
11.08 12:01
kirk написа:
Типично - както винаги объркване! ОбъркАл си се - аз съм Кърк Саймън и нямам общо с dobrodan, не съм тюркофил!!! Малко нещо съм работил професор по българистика в Университета в Торонто, специализирал съм тук-там! Патриот в бълг. и много други езици НЕ Е ЗАЕМКА ОТ ГРЪЦКИ, Муньооооооо!!! Ако гръцкият е простоват, но българския е супер, хипер ТЪП, овнешки, селски и води до умствени увреди!!! И както казах - ти си преток, с когото само се поднасям! Нищо не става от тебе - чеп за зеле дори!!!


Леле, леле, какъв професор сме си имали в Канада! Да не сте роднина на про100 Киро - Харварда? С този език ухаещ на рози сте професор на канадските моржове. Да, гръцкия език е все така простоват на изразяване както преди 1000 години, в което няма нищо лошо. И да, ПАТРИОТИС и ПАТРИДА са не 100 процента еллински, а 1000 процента. Да бяхте прочели някой стар еллински ръкопис, за да го разберете!

Явно като професор, още не сте разбрал разликата между - простоватост и глуповатост?

Не ми се общува с простовати канадски професори с лаишки уличен език. За протокола (протоколльо), такъв богат жаргон имам, че ще Ви подгрее чак там в божествената Канада!
цитирай
14. vled - ФЛЕГИИ
11.08 13:42
Само предубедени хора в безпомощността си да докажат теорията на Ганчо Ц. могат да стигнат до прозрението, по-точно падението -
да изхвърлят най-благородните от всички в древността – ТРАКИТЕ в гръцкото кошче за боклук, за да монтират на тяхно място ФЛЕГИИ, което означавало БЪЛГАРИ???

Ето какво написа същият знаменосец на ганчоценовизма съвсем наскоро:

„Колкото и да уважавам д-р Ганчо Ценов, трябва да призная, че по отношение на произхода на името българи – от лат. vulgaris – простонароден, той греши.”

https://sparotok.blogspot/2022/03/blog-post_29.html?fbclid=IwAR3HgKtTXSNL03I26DH5BssNTFxkV_81AjtffwgUru0M9GnAzOuM2r_c3nU

Този цитат показва известен напредък в мисленето на автора, но в същото време е като да си направиш харикири.
ВСИЧКИ посочвани досега като доказателства писмени сведения за присъствие на Българи на Балканите преди 681 г. се базират на една единствена дума – VULGARES, която се приема че означава БЪЛГАРИ.
Отнемем ли тази дума като доказателство, автохтонната теория на Ганчо Ц. и неговите последователи рухва като слон, на който са му счупили единствения крак!

цитирай
15. milkokkostov - Само предубедени хора в безпомо...
11.08 16:01
vled написа:
Само предубедени хора в безпомощността си да докажат теорията на Ганчо Ц. могат да стигнат до прозрението, по-точно падението -
да изхвърлят най-благородните от всички в древността – ТРАКИТЕ в гръцкото кошче за боклук, за да монтират на тяхно място ФЛЕГИИ, което означавало БЪЛГАРИ???

Ето какво написа същият знаменосец на ганчоценовизма съвсем наскоро:

„Колкото и да уважавам д-р Ганчо Ценов, трябва да призная, че по отношение на произхода на името българи – от лат. vulgaris – простонароден, той греши.”

https://sparotok/2022/03/blog-post_29.html?fbclid=IwAR3HgKtTXSNL03I26DH5BssNTFxkV_81AjtffwgUru0M9GnAzOuM2r_c3nU

Този цитат показва известен напредък в мисленето на автора, но в същото време е като да си направиш харикири.
ВСИЧКИ посочвани досега като доказателства писмени сведения за присъствие на Българи на Балканите преди 681 г. се базират на една единствена дума – VULGARES, която се приема че означава БЪЛГАРИ.
Отнемем ли тази дума като доказателство, автохтонната теория на Ганчо Ц. и неговите последователи рухва като слон, на който са му счупили единствения крак!
Правилно. Но освен споменаването на анонимния летописец през 354-та година, 20 години след това името Вулгария се появява в картата на Йероним Блажени с Мизия, също и Вулгария.

Другото нещо е, че гърците са замазали едното име на омразния от тях Арис (Арес) с гръцкото име АристоТельос (превъзходен - край), което няма нищо общо с нашите - Ярко, Арко, ЗАрко ЯроСлав и т.н. Освен това, Флегий (Блегий) ако беше гръцко име, днес щеше да има гърци с името Флегияс, но за жалост на тях няма. Но български Благой, БлагоВест има и то в изобилие.

Друго, което явно не сте разбрал е, че флегите са живеели с беотите, долионите (мизийци), мирмидоните и пеоните едно до друго в Тесалия, а точно мирмидони, мизи и пеони са наречени по-късно от авторите летописци - българи. Дори единия твърди, че кой си мисли, че българите не са пеони, то той не е добре с разсъдъка, поне в тази насока.

Поздрави!
цитирай
16. milkokkostov - Извинявам се! Освен това имаме И...
11.08 16:36
Извинявам се! Освен това имаме Именник на българските кънезе, в който пише за 515 години кънежество оттатък Дунава.

Прочетете също за беотите (беотийци), които са наказани след Троянската война и се местят от Тесалия в днешна Беотия, с флегите до флегите. Също за пеоните на Самоткраки при диите, като е имало и групи в Тесалия.

Не знам защо се учудвате, като до ден днешен атиняни наричат всичко живо от Ламия на север - вулгари. :)
цитирай
17. radostinalassa - Те са смешни, защото даже си нямат...
11.08 16:53
доста букви в азбуката. Как да ни нарекат българи, като не могат да .произнесат Б? Да не говорим за буквата Ж. Не е лесно. А китайците нямат звуците Р и Л.
цитирай
18. radostinalassa - А Киркор и Ковидко...
11.08 16:55
псуват еднакво добре като резултат от ментална недостатъчност. По това си приличат. Простаци.
цитирай
19. milkokkostov - доста букви в азбуката. Как да ни ...
11.08 17:27
radostinalassa написа:
доста букви в азбуката. Как да ни нарекат българи, като не могат да .произнесат Б? Да не говорим за буквата Ж. Не е лесно. А китайците нямат звуците Р и Л.Ами проблемът е, че са пришълци и нямат нищо общо с траките. За това са захвърлили линеен Б, защото е непонятен език с носовки и не им е служил за нищо, та започват като същински джипсита изгонени от еГипто да събират гласни за Словосъчетания. Те затова са им тези 3 И-та, плюс 2 в словосъчетание. Имат звук Б - МП, но се правят на интересни. Как мислите изговарят атинските Бурнази, Бендели, боро (мога), деБели (мързелив), бордельо (бордей) и т.н.

Траките от гърците са омерзени, но сега казват те са наши хора. Вулгарите са омерзени като варвари - вулгари - вулгарни. Славените като Славе, или Склаве - роби. А тези хора са едни и същи. :)

Данайски номера, че и от даровете да им бягаш на далеч. А римляните са ги смятали и описали за големи мошеници и много мръсни по душа - хора.

В момента се опитват да причислят тракийския САТЕМ език като Кентум, тъй като е лошо за тях тракийският да е като българския - сатем с Ж, Ц, Ш, Щ и т.н. Това доказва, че те са пришълците.

Със здраве!
цитирай
20. shtaparov - Много правилни въпроси задаваш- ...
11.08 18:58
Много правилни въпроси задаваш- отговорът е ясен!
цитирай
21. vled - 15. milkokkostov
11.08 22:23
За съжаление Серафимов силно компрометира тракийската тема и вместо да стимулира и провокира професионалните изследователи да обърнат сериозно внимание на основополагащата роля на Траките в нашата история и култура, с измислиците и стъкмистиките си предизвиква точно обратния ефект – присмех и пренебрежение от професионалните историци и археолози. Това за съжаление непряко се прехвърля и по отношение на Траките.

Тъй като реши да пропагандира прозрението си, че ФЛЕГИИ означава БЪЛГАРИ и в медиите (списание 8) предизвика проф. Светлана Янакиева, специалист по тракийски език да му отговори, с което разобличи твърденията му като несъстоятелни.

А специално за вас - ето какво казва Иван Дуриданов за Пеоните:

Стр. 122 "Езикът на траките" дуриданов –

ПЕОНЦИТЕ НЕ СА ГОВОРЕЛИ НА ТРАКИЙСКИ!!!
цитирай
22. milkokkostov - За съжаление Серафимов силно ко...
11.08 23:53
vled написа:
За съжаление Серафимов силно компрометира тракийската тема и вместо да стимулира и провокира професионалните изследователи да обърнат сериозно внимание на основополагащата роля на Траките в нашата история и култура, с измислиците и стъкмистиките си предизвиква точно обратния ефект – присмех и пренебрежение от професионалните историци и археолози. Това за съжаление непряко се прехвърля и по отношение на Траките.

Тъй като реши да пропагандира прозрението си, че ФЛЕГИИ означава БЪЛГАРИ и в медиите (списание 8) предизвика проф. Светлана Янакиева, специалист по тракийски език да му отговори, с което разобличи твърденията му като несъстоятелни.

А специално за вас - ето какво казва Иван Дуриданов за Пеоните:

Стр. 122 "Езикът на траките" дуриданов –

ПЕОНЦИТЕ НЕ СА ГОВОРЕЛИ НА ТРАКИЙСКИ!!!Защо мислите, че Павката ми е повлиял с каквото и да е било?

Ха... ха... Вие сериозно ли си мислете, че пеоните не са говорили тракийски? Това е все едно да твърдите, че мизи, фриги, меони, карийци и троянци не са говорили един език, за които пише Херодот, че са едни и същи хора.

Друго нещо! Вие погледнал ли сте изобщо имената на пеонските царе? Наясно ли сте къде са живяли и от кои племена произлизат? Нали сте чувал за Ситалк, че когато минава през земите им, армията му се увеличава. А защо се смесват без проблем с Дентелетите, ако не са говорили един език - тракийски? Ама защо говорите глупости и ми давате Дуриданов като пример - специалист по тракология? Разбира се, че такова нещо като тракийски език не е имало, просто защото е ЕКЗОНИМИО. Разбира се, че не приемам това, което пишете за сериозно. Няма стъкмистики, защото малко или много от повече българи владея гръцки език и съм запознат с културата им. Отделно на това има топоними. Свидетелство, че те са българи. Щом са българи, как се смесваме с траките УЖ, когато идваме за норматив време, с различна култура и език? О, я стига глупости със старите истории за славЯни, траки и тюрки. :)
цитирай
23. vled - 22. milkokkostov
12.08 00:02
"Разбира се, че такова нещо като тракийски език не е имало,"
...
След като сте написал тази глупост, задължително е да смените името на блога си.

Когато казвате АЗ вие говорите тракийски език, макар да не го знаете.
Личното местоимение е началото на всеки човек и на всеки език!
цитирай
24. milkokkostov - И моля Ви се, не ми давайте другия пък ...
12.08 00:25
И моля Ви се, не ми давайте другия път учени, които през комунизма са градили кариера и колкото са допринесли, толкова са и навредили на Родината. Умело прескачането на факти, или не познаване на българския език. Как един наш историк не чухме да казва: Чакайте малко - колеги, нашите предци са пишели за БЛЪГАРИ, а не за БЪЛГАРИ, БОЛГАРИ и ВУЛГАРИ. Защо така? Защото "ТЕ", ако са пишели за БЛЪГАРИ, БЛГАРИ, то нашето народностно име е пределно ясно на мало и голямо, и не е никаква мистерия.

Ето на такъв учен, народът ще се поклони дълбоко и ще свали шапка с въздишка и любов. Ама, не. Тюрки сме. Буламач, а това, че имаме набор от старобългарски речник и даваме думи за сравнение с друг по-млад от нас - народ, вместо да предложим родното, е редовен номер на нашите любящи Родината - родолюбци историци.

А най-удобно е да кажат, или редовен номер, че старите летописци са се объркали нещо на тема българи, били са пияни и са си измисляли.
цитирай
25. milkokkostov - "Разбира се, че такова нещо ...
12.08 00:57
vled написа:
"Разбира се, че такова нещо като тракийски език не е имало,"
...
След като сте написал тази глупост, задължително е да смените името на блога си.

Когато казвате АЗ вие говорите тракийски език, макар да не го знаете.
Личното местоимение е началото на всеки човек и на всеки език!Вие, мен ли се опитвате да изкарате глупак или сам себе си?

Нали знаете къде се споменава за първи път името ТРАКИ и ТРАКОН (ТРОЯ КОН)? И от кои?
Нали знаете, че за гърци не се е пишело, а за данайци?
Нали знаете, че ИЛИОНадата (Илиадата - Троядата) се е писала 4 века след мракобесните години на едни нашественици?
Нали знаете, че това може да е вълшебна приказка?
Нали знаете, че в Троя масови гробове и кости не са открити?
Нали знаете, че Алфа-Вит няма нищо общо с Линеен А и Б?
Нали сте наясно, че българските руни и глаголицата имат не едно, 5 или 10 съответствия с линеен А и Б?
Нали сте наясно, че Азъ Глаголица и Кирилица нямат номерацията и наименованията на Алфа-Вит?
Вие нясно ли сте, че гръцкия език е пълен със славЕница, сиреч... БЪЛГАРИЦА де?

Нали сте наясно, че тези същите все още ни наричат ВУЛГАРИ, ма-кар (макари), да имат звук МП - Б? Но... на нас, не ни е това името. Все пак, за наше ГОЛЯМО щастие, го пише горе в снимките, изписвано правилно от нашите предци.

Защо не си хванете друг слушател, който не е толкова глупав като мен, или малко по-умен от Вас, че да си развивате теориите - кой ми обра гроздете?

Поздрави!
цитирай
26. panazea - Пеон е тази дето Пее , Поет
18.08 00:20
Пее Пеит Поет !
А писането на Глаголица е лесно , защото буквите на Кирилицата се заместват едно към едно.
На децата от 4 клас , като им раздавах Глаголицата и съответствието на Кирилица , се научаваха за 3 часа да пишат на Глаголица.
На вас колко часа ще ви трябва да пропишете?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: milkokkostov
Категория: История
Прочетен: 19596
Постинги: 16
Коментари: 127
Гласове: 83
Архив
Календар
«  Септември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930