Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09 08:09 - Кой е Кетцалкоатъл?
Автор: milkokkostov Категория: История   
Прочетен: 158 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 19.09 09:08


 Кой е Кетцалкоатъл (Пернатата змия), и има ли нещо общо с нашите предци, които гръчите наричали траки?

За тази цел ще Ви пусна една чужда публикация на тази тема, а където е нужно ще добавям с информация, която съм открил. Госпожата или госпожицата се казва - ИЛИЯНА АНГЕЛОВА, а публикацията е ето тук:

https://sanovnik.bg/n-108537-%D0%9A%D0%BE%D0%B9_%D0%B5_%D0%9A%D0%B5%D1%82%D1%86%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B0%D1%82%D1%8A%D0%BB


image

Перната змия на календара на маите, също така от земите на траките.

image


Тук на календара на ацтеките (астекали), долу на монета от Мизия 6-и век пр.н.е. Париас син на Филомел, внук на Да-мате - даваща майка (Деметра), или Горгона Медуза - Мегера (Оранта), Богородица.

image

image

Да започване:

Митологиите на всички народи включват легенди за сътворението на света, за боговете и връзката им с хората. Във фолклорните представи на мезоамериканските народи началото на легендите идва с бога Перната змия, който различните индиански народности наричат по различен начин.

За ацтеките той е Кетцалкоатъл; в Гватемала, Бочика и Колумбия е познат като Гукумац; в Бразилия го наричат Суме, а в Перу Виракоча. За маите е Кукулкан, а на островите Полинезия се нарича Лоно или Кана. Но всички имена обозначават върховния индиански бог, създал света и човечеството.

За ацтеките бог Кетцалкоатъл е най-важният бог, който са взаимствали от олмеките. Той владеел вятъра и дъжда. Покровителствал изкуството и културата и според вярванията е организирал обществения живот на своите творения - хората. Смятали са го също за патрон на търговията, защото с помощта на огромна червена мравка успял да намери планина, пълна с жито и семена.


Оп... тук ще намеся Деметра с епитет Ситна (житна), със син орач, който епитет получава от траките Ситони от Палене (Pellene), с най-старо име Блегра (Phlegra).


Теотиукан.

image


Еринии (Оранти).

image


Горгона Медуза - Перната змия. Навсякъде са по 3.
imageПри ликийците и на почти всяка една тяхна монета.

image
Кетцалкоатъл е наричан също Бог на зората и се смятало, че е дошъл от далечна планета. А когато според преданието бил победен от силен воин, той се самозапалил и отлетял към далечна планета, която днес познаваме под името Венера. Преди да си замине, той оповестил, че ще се върне в края на времето като бял човек, с брада и огнена пръчка, за да завладее империята на индианския народ.


Оп...

Тук ще вместя Вликата Майка, която също е Ищар, Венера, Нина, Зора - Деница.

Ищар - Инана - Венера

image


Нина

image


Великата Майка Кибела, която Да-мате (Деметра) се превръщала в кобила.

image
image
Затова ацтеките очаквали завръщането на върховния си бог, наричан Перната змия, заради факта, че криел лицето си под маска, наподобяваща змийска глава с пера отстрани.

Кетцалкоатъл е първият от всички бели богове, дошли на Земята, за да подпомогнат древните индиански народи в тяхното развитие. Има останали рисунки и скулптури, наподобяващи технологии, които днес са ни добре познати от космическите полети, осъществявани в съвременността.

Върховният бог Перната змия е описван като висок мъж с бяла кожа, скрил човешкия си вид зад змийска глава. Древните индианци го изобразяват като змия с клюн, обградена от две птици кетцал. Най-ранните изображения са останали от олмеките и са от ІІІ век. Индианците са построили и 6-етажна пирамида в чест на бога на знанието.


Змия с клюн ще рече това.


image


Според всички изследователи на вярванията на индианските народи в Америка, техните предци са били управлявани от бяла раса, която е подпомогнала местното население при култивирането на храната му, в строителството на пирамиди и други скулптури и даването на знания, които по-късно са използвани за придобиване на власт.

След като Кетцалкоатъл отлетял, обвит в пламъци, хората не успели да контролират тази власт, за която все още не били готови. Затова не успели да се противопоставят на по-напредналите европейци, които ги завладели заради богатствата, които притежавали.И оп, след половин хилядолетие, ацтеките намират празни изоставени пирамиди. Значи перната змия имаме, а тя е пред-гръцка на Балканите, която гръцка новодошла нова люлка дрънчи-хвърчи, присвоява всичко от Минойците, дори и Майката със змии, която можем да наречем Земела (Семела), със син Загрей, който ще да е Пари (Париас). Тези минойци са тъй наречени пеласги. Ония пелеш-тини, палики (palici) от Палене (Pallene), ще да са. С палицата (жезъл) - тояга.

imageПо три казахме! Едната малко е сдала фира, та са две и половина.

image


Оказва се, че тази Горгона изплезена - съскаща, Мегера и т.н. гръцки гипсови замаски и отливки, са в действителнос тези 2 и половина адски красиви произведения на изкуството (пеласгийски), със значение Майка Змия, или Землiа. Който лик стещаме и на българския стар езически герб.


image
Та този чичка със секирата върху бикът и под орела (от хетски - хАрас), е мъж на Майката (Митра) Варун (горещина, зной) - сему. Той е съответствие на Зевс и Баал (Ваал) - вол, а тя на Танит небесната - Таннита, богинята Майка.


imageНейният символ намираме в линеар А и Б, но също и в българската Глаголица под звук С (Слънце). Руническа СЪ (СЪлньце) - Sъlnьcе.


image


Оказва се, че Майката Змия - земя и т.н. е една скитска богиня, която срещаме и при траките в могилата Свещари. Тя обаче ни дава повече подробности визуално.


Цимбалка - Tsymbalka

image
Долу две змийски глави с орлови клюнове, в ръце държи два лъва с волски рога.imageТа тия скити (маса-гети) са си живи мизи и гети както си ручат (говорят) летописците - правилно.

imageГоре е наша снимка от бай ни Иван Асен ΙΙ -  велики, строител на Старо Търново и на Блъгарωмъ, барабар с гръкомъ.

Та от него са ни и големите трохи, срещу онези, които искат да ни затрият паметта като на киборги след бъг в системата.


image
Така разбираме, че този неразгадаем символ ιΥι, е  Майчицата Змия - Землιа, ама и с пера. По някой път и с рога.

Та затова този символ се мени така!


imageТа някой още ако си мисли, че вожда на лулата на мира е построил пирамида с 365 стъпала, създал календар и се е научил сам на напоителни системи и оран, яко дърпа от лулата на мира.

image


Та правилно са смятали някои хора, че един морски народ са преварили Колумб с едно 2000 лета, ама айде от нас да мине, той е открил топлата вода, упс... земя.Благодарбости към госпожата - госпожица, която ни е споделила ценна информация, с която да разбием един мит, измрели ли са хората построили първите пирамиди в Америка, или просто са си тръгнали, оставяйки им перната змия - Зора.


image


image

Гласувай:
1Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: milkokkostov
Категория: История
Прочетен: 119680
Постинги: 92
Коментари: 227
Гласове: 292
Архив
Календар
«  Септември, 2023  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930