Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2022 17:54 - България - такава каквато трябва да бъде: отново велика
Автор: vitalian4v Категория: Политика   
Прочетен: 4135 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 24.09.2022 18:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 България такава каквато трябва да бъде - не според моето, или нечие друго субективно мнение - не - а според обективното й положение в световната история и географско разположение.
 България такава каквато трябва да бъде според нейната съдба - орисана на блаженство, но и проклятие. България е благословена, но и прокълната страна.

България е благословена с уникална природа, изобилие от минерали и ресурси, дълъг народен и държавен опит и уникално географско разположение.
 
Но България също така е и прокълната с огромна отговорност, съдба от която тя и народът й не могат да избягат. България се намира на ключово и жизненоважно географско място, което предопределя съдбата й на защитник и мост между Европа и ориента, християнството и исляма, бялата раса и черната раса, благоденствието и мирът и падението и войната.

България е с предначертаната съдба да владее балканите - за добро и за зло.

Който контролира България, той контролира балканите и държи в "шах" Европа.

Бъдещето на балканите и това на Европа принадлежи на България.

И както добрте стана ясно - с желанието на България могат да станат много добри и велики неща на балканите, но без нейно желание могат да станат много злини.

Българите - надарени от Всевишния с уникална земя, история и бъдеще, имат и своята отговорност - българите са отговорни за съдбата на целия полуостров и бъдещето на целият европейски континент.

България е натоварена - Свише - да диктува дневния ред на балканите и да бди над Европа - защото тя е не само последната и първата преграда с ориента, но и е тази страна оформила европейската цивилизация такава каквато я познаваме днес.

И за да постигне това, и за да е достойна за световната си отговорност, то България трябва да бъде могъща, обединена, влиятелна.

За да постигне тези неща, то аз предлагам следните седем стълба - изградени върху обективните вътреншо и външно политически реалности на века, както и на социалните и културни особености на страната ни:

1- Култура: като носител на хилядолетна история, култура и просвета, българския народ има отговорност към тяхното съхранение и разпространение.

2- Религия: България като една от най-старите християнски страни в Европа и просветителка на множество езичници е спечелила достойно място в сърцето на Всевишния и за това тя е била могъща. Днес повече от всякога ние се нуждаем от този Висш "фаворитизъм", който ще ни донесе мир и величие.

3- Наука & Технологически прогрес: Третата българска държава бе възродена от труда на просветените, които, заедно с историческият ни опит доказаха, че една просветена нация е силна нация. Това съчетано с технологическото развитие на този просветен народ ще доведе и до един стабилен народ със силна държава.

4- Дипломация & Влияние: Историята на третата българска държава показва, че дори силната и непобедима войска не е достатъчен гарант за да осигури победа. България води пет (5!) войни в рамките на по-малко от един век, от тези пет войни тя спечели само две, другите три тя изгуби, а последствията бяха катастрофални. Това иде да рече, че ние имаме спешна нужда от подсилване нашата дипломация и увеличаване нашето политическо влияние сред другите страни и народи.

5- Икономика: това ще подсили политическите позиции на страната ни. Базираме ли икономиката си върху производството, а не изнасянето на услуги и материал, то не само ще забогатеем материално, но и ще придобием нови сили и голямо регионално, а защо не и континентално значение и влияние.

6. Флот - Търговски флот & Военоморски флот: нещото, което винаги е било слабото звено в българската политика е явната липса на силен и добре установен флот. За да изнася и налага своето влияние, България се нуждае от голям и силен търговски флот, с който да създава нови и подсилва вече съществуващи дипломатически връзки. Също така, в името на сигурността и военното влияние на родината ни в региона, тя има нужда и от един могъщ военоморски флот, който да гарантира българските търговски интереси в региона.

7- Засилена милитаризация: за да гарантира своята цялостна сигурност, интереси, идеали за обединение, благоденствие, спокойствие и велико бъдеще, България има нужда от изграждането на една голяма, силна и модерна войска. С други думи, България наравно с всичко друго трябва да бъде и силно военизирана/милитаризирана.

Тези седем стълба, които определихме тук ще спомогнат да направим България отново велика. А за да стане България отново велика, тя има нуждата и отговорността да покрие четири изисквания.

1- Да извиси духовно, културно и технологично своя народ, да го обедини в неговите народни краища и изконни земи. Това е отговорността към своето народно дело.

2-. Да подържа културна и религиозна експанзия към своите близки по род народи, както и към своите по-далечни европейски братовчеди. Това е отговорността към святото дело, към което България е призвана от векове насам.

3- Да осигури стабилни международни позиции на равноправен фактор, правещи я незаменим фактор. Това е отговорността към света и своето материално благоденствие.

4- Да подсигури едно стабилно и велико бъдеще от просперитет, авторитет и сила. Това е отговорността й към региона и цяла Европа. Това е и отговорността на България към цялостното й призвание.

България е страната призвана да доминира балканите като културен, религиозен, етнически, икономически и политически хегемон. Българите са призвани да просвещават своите европейски събратя и да бдят над светлото бъдеще на целият континент.

България няма да срещне лесно своята велика съдба, но чрез труд и през множество перипети. В крайна сметка обаче, България и нейният народ са призвани към едно велико бъдеще, което се гради ден по ден, година след година, век по век. И накрая България не ще бъде това подобие на самата себе си каквато е сега - не - тогава, с нашите общи и задружни навременни и неспирни усилия, тя ще бъде едно велико светило на цялото човечество и гордост за нас и идните поколения, които ще надграждат силата и величието на нашата родина!

image



Гласувай:
6



1. dobrodan - Виталиане...
24.09.2022 19:11
По колко я даваш ракията?
:):):):):)
цитирай
2. raders - Подобни глупости говорят, че в бг ...
24.09.2022 21:18
Подобни глупости говорят, че в бг има много хора, които не могат да мислят. Вероятно и затова сме на това дередже. Не зная колко е била велика бг. но сега това вече е без значение, защото върви към упадък, а светът се глобализира. Което значи, че след време много държави ще изчезнат, между които вероятно и бг. Не ми се вярва да е голяма загуба за човечеството.
цитирай
3. vitalian4v - Подобни глупости говорят, че в бг ...
26.09.2022 14:41
raders написа:
Подобни глупости говорят, че в бг има много хора, които не могат да мислят. Вероятно и затова сме на това дередже. Не зная колко е била велика бг. но сега това вече е без значение, защото върви към упадък, а светът се глобализира. Което значи, че след време много държави ще изчезнат, между които вероятно и бг. Не ми се вярва да е голяма загуба за човечеството.


С повече оптимизъм и усилия ще успеем приятелю.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vitalian4v
Категория: Политика
Прочетен: 358802
Постинги: 110
Коментари: 368
Гласове: 3284
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930