Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02 02:58 - Топ лъжите за българите от нашите неграмотни историчари!
Автор: milkokkostov Категория: История   
Прочетен: 353 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 22.02 10:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Първата лъжа, която анонсират (въвеждат с лъжи), е това, че нашето народностно име е БУЛГАР, а реално в старите ни документи нашите предци пишат за БЛЪГАРЬ, БЛЪГАРꙌМЪ, също и БЛЪГАРИНЪ. Езика наричаме БЛЪГАРЬ"СКОГО ѨꙀЪⲒкъ, като самата дума ЕзиКЪ (Аз Към, посока - начало), е огледална на титлата КанЕзи - КанЕси (Начало Аз), записана на медальоните на княз Омортаг, но и не само.

image




image








Ето и значението самата титла КанЕси, КанАси, позната още като КьнАзъ, КънЕзъ - КънѦꙁъ.










image







Самите два корена БЛГ, БЛЪГ, БЛЬГ, БЛАГ, БЛЕГ, също и АРЬ, АРИНЪ се обясняват много лесно с корените БЛЕГ (БЛЕСЪК, БЛЯСЪК, БЛЪСкъ), като самият той е индоевропейски за няколко народи, произхождащ корен от нас - блъгарите.

image

Коренът още е свързан с БЛИКЪ, произлизащ от БИКЪ, или върховното божество в редица култури - БИКЪ СЛЪНЦЕ, или ТУРЪ, тирещето Слънце. Самото Слънце от 13-и век, по-рано е познато като СЪЛНЬце, или просто СИЛА - СИЛНО, откъдето е и самото име на пеласгите (пеласти - палещи) и тяхното жреческо племе на Крит - Сели (Сили). По тях БЛЕГ-РА (PHLEGRA), по-късно е наречена Палене (Pallene). Тяхното божество се е казвало БАКХУС, познато в Египет като Букхис (Bukhis), или бикът Мневис (Апис), наша втора по ред бука - Букъ, след Азъ.

image






Другия корен АРЬ, или ЯРЬ (ꙖРЬ), произлиза от бог Ярило, познат още като Арис, от дорийски Ара, а негова майка е Слънцето - Аринна (Аринъ - Ира, хЕра, или мИра - свет, светлина). Точно това означава на санскрит АРЬ - ЯРЬ (аркост - яркост).

image










Нека добавим и бог Ярило, АРЬ или жАРЪ!

image






И тъй като на санскрит ясно е записано - ЛЪЧ, то това е следващото светло животно, което се нарича ОРЬлъ, по-рано познато като АРЬлъ. Двете свещени животни в нашето народностно име (БЛЪГ-АРЬ, АзъБуки, бик и арел, арел и бик), които се намират в нашия езически герб, но и този на пеласгите, като самият Орел - Арелис е свързан с Оруже, но и Аружжа. Също с другата буква А от Ϸрьмо- Ꙗрьмъ (ЯРЕМЪ). Оттам и Арьми (армия). Кръстът не просто е кръст, а самият ተрелъ - Ꙍрьлъ, най-близо до Слънцето и негово оръжие - лъч.


image



Запаметявам темата и продължавам след малко с лъжите на нашите историчари - алъш вериш, тюркчетата неграмотни, които не познават старата ни речъ - омайна.

След кратка почивка и осмисляне как да Ви поднеса лъжите на нашите памиро-алтайски историчари, продължавам с присъствието на блъгарωмъ и кога се пявяват те на световната карта.

Нашите лъже-историчари се опитват всячески да ни наложат лъжата си, че нашите предци блъгарωмъ не са блъгарωмъ, а някакви ПРАбулгар, които видим ли се появяват по поречието на река Волга през 7-ми век, нищо че самото име Волга е средновековно, а нашите предци блъгарωмъ са я наричали - Итиль, като техните предци по-рано я наричат - Вару и Аракс. Истината обаче е друга! През 4-ти век е имало цели 2 карти, в които са засвидетелствани блъгарωмъ, като ясно това е сторено в земите на мизите, с Мизия, също и Блъгария (Вулгария).

image






image









От същата тази провинция - Мизия, също и Блъгария, през 513-а година Виталиан ТРАКИЕЦ, повежда блъгарωмъ срещу Източно Римска империя. Пореден пирон в празния ковчег на тюркоманите, който доказва, че картите са абсолютно достоверни.

image






Освен тези сведения, имаме наш документ наречен Имен"никъ (и мен никати) на блъгарωмъ князе, или БЛЪГАРЬСКОГО КЪНѦЖЕНѤ, което започва 515 лҍта преди заветната 680-а година и признаването на Блъгарьската държава от Римската империя. Там ясно е записано, че с княз Ϸвитохолъ поставяме началото на БЛЪГАРЬСКОГО КНАЖЕНИЕ, а самото негово име е записано с буквата Ϸ от αрьмо (яремъ).

image





image







Наскоро един памирски чукундур, който не познава старата българска реч, ни обяснява, че името на Авитохолъ не било Авитохолъ, а Витохол, което видим ли, идвало от от някакво иранско племе Витохи. Обаче господинчото никога не е отворил стария реч"никъ, за да види, че още в началото му, името на Авитохолъ, или по-точно АвитоКолъ, присъства в него.


Ето и самият факт, който се пропуска от некадърните професори-лингвисти!


image







Както виждате сами, името Авити - Авито, присъства още в началото на старобългарския речникъ. АвитоКолъ означава - Яви Колело, а на ИрНикъ е със значение - Светлина Никати (никне), като името е сродно с Ира (хЕра), съответствие на Аринна с Тешуб, тешѫ - сека, или секача Зевс (Звертурдо).


Тук идва ред на самия род Дуло, който е тракийски, а не памиро-алтайски. Той се среща при боговете Звертурдо и Ямва Дули, и АсДулито.


image



image













Няма да обяснявам, че самия род на княз Гостунъ - отново е тракийски, или Ерми(ар) по тракийското божество Ерми (хЕрмес), познат в линеар Б като Емаха, по наше Емати - Имати (Имах).


Другият ни княз, който е набеден за някакъв Кубрат, име извлечено от разместения словоред на Крова-тон, Хувра-тис - Кувра-тос, с гръцки окончания Тис, Тос, Тон, носи името на гетите Кровизи в Одриското (ДРЪЗКО) царство.

image





Освен сведението на Теофан, на самите му пръстени ясно пише с български руни - Окровие, като със самата буква Х за К, са пишели именно ромеите. Нея виждаме ясно на текста Тракия, наричана още Перки и Ария.

image



Оттам идват грешките с изписването на АвитоКолъ на АвитоХолъ, ИсПерикъ на ИсПерихъ и т.н. в българските имена.


Както виждате до тук, Вас са Ви лъгали жестоко неграмотни професори, които не познават старата ни реч, или поне не са си поставили за цел да я научат.





С какво още Ви лъжат нашите неграмотни сатанисти историчар-лингвисти?


Лъжат Ви за някакъв календар с думи, които ни ги представят за тюркски животни. Това, разбира се, го правят с цел, тъй като с наши думи на животни доказваме произхода на буките, които са изконно български и, които използваме и днес.

Ето и самият уВаров превод!

image



Ето и самите думи, които Ви представят за животни.

ШЕгоръ било Вол, само че нашите думи са Волинтос, Теле, Уньць, Юньць, Туръ, Букъ, Бикъ, Бъйкъ и т.н. ШЕгор е физично явление (авление), което е със значение ЩЕ ГОРИ (ШЕгоръ).

Такова е ДИЛОмъ или ДЕЛОмъ (дело мое).

Такава е думата Твиримъ или казано Творим.

Такава е думата ДукСЪ - ДохСъ или казано ДухСъ.

Такава е Варени от Варъ (горещина, зной), още Вҍра - вера, вяра. Бог Варун.

Втиремь - ВъТиреМъ (въ тири мен).

Вечемь - ВечеМъ (вече мен) и т.н.



ДилоМъ не е Змия, а Дело Мое (мъ - мъй). Самата буква за змия е тази Ꙁ, но и руническа тази - Ӡ, но и гръцка тази - ζ, латинска тази - Z, която се обяснява само с наша Ꙁмии - 🐍, или ДЗмей - Ꙃмей - Ꚃмей - 🐉, която е сродна на Звҍр - ДЗвҍр. Змии - Змей - ДЗмей, изхожда от думата Земи - Земя, Земля.

Друга буква е гръцка - ς само за окончания, или наша мека Сь - Ҁ. Тя произлиза от Сьрпъ - Ҁрпъ.

image


Нея срещаме ето тук!


image



Буквата В е дадена по двоен Ϸрьмъ (Яремъ), или наричана още Вѣдѣ, или Води от гръцки с неясен произход, или наш Волъ - Волити (Волинтос). Води е Знание.

image


Буква Пси - Ψ при гърците, е по наш Щьркъ - *Stьrkъ.


Буква Г - γ при гърците, е наша Yега - гега (Ⰳ). Самата седмица - 7, днешна буква Г, е наша руническа Ер малък - 7.

image



Гръцка буква - σ, е наша руническа и глаголическа - С, от Сълньце (Слънце).

image






До Слънцето, виждате и наша мека Гь - Ꙉ, Ұ.


image



 Буквата Δ при гърците е наша Ъгль (Въглен), Ъглъ (Ъгъл) - Ѫгль, Ѫглъ. С рупски диалект ОНгль - ОНглъ.


image



Както виждате сами, тези букви са дадени от българите, а не от гърците, които са ги крали от финикийците, познати още като ХЕТ - ХЕТИ.


Нашите руни сравнени с глаголицата, иначе не можели да ги дешифрират!


image









Ето и реалния български календар с 364 дни, 7 дни по 52 = 364, плюс Коледа = 365, или 14 месеца по 26 дни = 364 дни. Загрей разкъсан на 7 части, а Озар (Озирис) на 14.


Тук съм написал КѪ (КЪ, КА - КЪм, КАм, с рупски диалект - КОН, КЪН, начало), МѦ (МЕ, МА, с рупски МЕН - МАН, местоимение на Азъ), ЗА, ОТЪ, СЪ, ВАР, ЖИЧ. Начало (към), МЕН, ЗА, ОТЪ (ОТ), СЪ (СЪлньце), ВАР (варъ - горещина, зной), ЖИЧ (ЖЕГА).


image






Какво още Ви лъжат нашите историчар-пирати?

Те Ви лъжат, че българските руни са чак от 9-и век, за да нагодят теорията си, че гърчолята ни дали азбука. Обаче има един проблем! Върху пръстените на княз Крова-тон - покровител (КурТъ - петел този), името Окровие е изписано с български руни. На орелът на неговия син ИСпор, също пише с български руни. На монета от 7-ми век пише с български руни - СVЛ (СОЛ) И ЛተД (ЛАД - ЛАДО), а за глави на воѝните богове имаме лигатура АС - АЗ (Ꚛ - ተ и О).


image




На съкровището от Украйна, също имаме български руни, а то е 2 века преди Кирил и Методий.


image

image


image


На този надпис дори ясно се чете МОЕ (МVЭ) СЛОВИХ (СΛОFІⰘ), като ясно виждате, че долу някои от буквите нямат нищо общо с тези горе. Изобщо ги няма на надписа.

image


Ето така скъпи сънародници, разни памиро-алтайски шарлатани Ви лъжат за вашия произход, нищо че в днешната кръв и тази на нашите предци блъгарωмъ, няма никаква памиро-алтайска кръв, а само тракийска, по-точно дръзка, които гърци са наричали предците ни Траси, по-късно Траки, а реално на монетите им пише ДРОЗꙌ, по българския корен ДРЬЗЪ - ДРОЗЪ (ДЪРЗЪК), преиначени на Одриси, както всичко останало. Спете спокойно, ние сме деца на местните творци, деца на Слънцето, по-точно Сълньцето - СИЛАТА - СИЛНО. Ние сме силни и умни, а памиро-алтайците - прости жалкари, наричани още - мошеници, дребни душици.


image

Тракс и Трасса, от Траси - ДРЪЗКИ, ДРОЗЪ - ДРОЗО.




Гласувай:
0



1. morskipesni - Може да си имал добри намерения-
22.02 10:18
но винаги се получава някаква лепкава и несмилаема каша.
Липсва ти концентрация и ни носиш от 9 кладенеца водица.
цитирай
2. milkokkostov - но винаги се получава някаква ле...
22.02 11:02
morskipesni написа:
но винаги се получава някаква лепкава и несмилаема каша.
Липсва ти концентрация и ни носиш от 9 кладенеца водица.


Обяснявам така като на 90 процента тъпанари в тази държавица, които чакат все на другия, за да разберат нещо за древният си произход, без - разбира се, да си направят труда да отворят някой ръкопис или старобългарски речник. Почват да гадаят на боб, леща, картофи, корените в старобългарския речник, които изчадия - разбира се, стават за посмешище на всеобщата общественост.

Няма никаква каша. Кашите са в празните глави на господа с никове - Морски песни, или Празни морски дълбини - ПЪЧИНА (ПонЧИНА). Обяснил съм всичко като за 6 годишни първолаци, подкрепено с етимологичен речник и артефакти. Няма нужда да се пениш - памиро-алтайски чукундур. Навсякъде в нета сте с един и същ репертоар. Прости чекиджии, които няма с какво да оборят отсрещния.

Радваме това, че си прочел кашата от 9 кладенеца. Бърка ли ти в задния двор, де Слънце не го огрява?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: milkokkostov
Категория: История
Прочетен: 158970
Постинги: 144
Коментари: 263
Гласове: 345
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930