Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2023 02:02 - Как българите си познават историята?
Автор: milkokkostov Категория: История   
Прочетен: 870 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 10.12.2023 12:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Нека видим как българите познават историята си?

Това, което масово тюркоманите и памиристанците наричат Българска История, аз бих го нарекъл тюркско-памиристански буламач, който няма нищо общо с българската история.

Ето какво според тюрко-памиристанците е българска история.

Значи, господата извеждат българската история, започвайки с княз Кроватон, който те наричат хан Кубрат от гръцки надписи Кувратос (Κουβρατος), съкращавайки го на Кубрат, без да знаят, че ТОН, ТИС, ТОС са гръцки окончания от имената Крова-тон, Кувра-тос, Хувра-тис и т.н.

Погледнем ли обаче сведението на Теофан, от когото черпят най-много сведения за тюркско-памирския си буламач - псевдоистория, то там името е записано Крова-тон, което реално отговаря на това от личните му пръстени с букви и лигатури от най-древната ни писменост, а всичко друго е фалшификация на името му. По неговото име разбираме, че неговия род не е тюркско-памирски, а тракийски, носейки името на траките Кровизи (Κροβυζοι) - покровители, или на ΟΔΡΟΖΟΝ - ДРЪЗКИ, ТРАКИ, ТРАСИ - ДРЪЗКИ, със значение СМЕЛИ. Народ ПОКРОВИТЕЛИ, в царството на СМЕЛЧАЦИТЕ.



image




Разбира се, той също има епитет познат от ИМЕН"НИКЪ на БЪЛГАР"СКИТЕ КН"ЯЗЕ, който е Кур-тъ, което ще рече от старобългарски Петел Този, който отговаря на името му Крова, или покрив - крило, сиреч - покровител. Господата, ако не са гледали бой между петел и орел, който орел е нападнал горките кокошчици, време е да се запознаят с такъв видео материал, ако не са го виждали на живо като мен. В повечето случаи, петелът побеждава орелът на земята, ПОКРОВИТЕЛСТВАЙКИ КОКОШКИТЕ или ПИЛЕНЦАТА им. Същата работа се получава при покровителстване на кокошки от ПОР или НЕВЕСТУЛКА, от страна на петела, които порове и невестулки лично съм гонил из градината, в която сме имали кокошарник с 30 кокошки, плюс петел.

Тук ще добавя и титлата на владетеля, а тя не е нито ХАН, нито КАН, а ясно записана от гръцки ΚΑΝΑΣΥ (КАНАСИ), а от латински CANESV (КАНЕСИ), която е двусъставна от КАН (KANЬ), КЪНЬ - КОНЬ, НАЧАЛО и местоимението АСъ - ЕСи, сродни на местоимението Язе, което срещаме в по-късната форма - КънЯзъ, сиреч КьнЯз - КнЯз, каквато е изписана и в ИМЕН"НИКЪ на БЪЛГАР"СКИТЕ КН"ЯЗЕ. В ИМЕН"НИКЪ няма нито - ханове, хранове - гостилници, нито канове. Титлата е със значение НАЧАЛО АЗ, или просто НАЧАЛНИК, сродна на ГОСПОДАР, ПАСТИР и т.н.

image





image







Разбира се, самата титла се среща върху плочици от линеар А при пеласгите като KANASI 18 века пр.н.е., при траките и фригите по-късно като Акенас - Кенас. Самата титла затвърждава тракийското име на Крова-тон. Освен всичко това, род Дуло и Ерми(ар) са също тракийски родове по бог Ерми (Хермес), в линеар Б - Емаха (Емати - Имати), Вземати - Взимати, също боговете Ямва Дули (Деметра, в линеар А и Б - Da-Mate, Даваща Майка - МАТИ) и АС-Дулито.


Има и един съществен проблем. Българите не се появяват с княз Крова, или както сам се е записал на пръстените Окровие, а с княз Авито-холъ, княз Ирникъ, княз Гостунъ, княз Безмеръ, или като преброим 515 години от заветната 680-а година на княз Исперихъ, или около 165-а година оттатък Дунава, а не Итиль. Това се потвърждава от присъствието на българи вече в 4-ти век от другата страна на Дунава, с провинция Мизия, също и България.


image






Разбира се, има още една карта, която затвърждава първата.

image






Ще направя и едно уточнение. Ако е имало някаква България на Итиль, то това ще е ЧЕТИРИ века след Дунавското Княжение, два века след провинцията Мизия, също и България. Век и половина само от Провинция България, откъдето Виталиан тракиец през 513-а година повежда българите. Самото наименование Волжка България е долна лъжа, защото самото име Волга, е наименование от късното средновековие.


Познават ли си историята тези тюрко-памиристанци? Май не, защото дрънкат явните лъжи на предходните тюрко-памиристанци.


Още! Те наричат нашата родина БОЛГАРИЯ, БУГАРИЯ, БАЛХАРИЯ с римски и росски привкус, което име е грешно предадено от БЛЪГАРꙌМЪ, с което ни превърнаха в тюркско-памирски БУЛАМАЧ. Обаче разгледаме ли стари ръкописи и царски печати, там пише БЛЪГ-АРИ, два явни тракийски корена БЛЕГ и АР по Блегий (Флегий) и баща Ара (Арес), от блясък и яркост. Още една тюркско-памирска лъжа.


image

image



























Освен това разпостраняват явна лъжа, че българите преди Кирил и Методий са пишели с черти и резки, а реално излиза, че братята вземат готовите букви и лигатури от руните, засвидетелствани върху пръстени на князе, съдове на князе, печати на князе, орли на князе, розета от Плиска,  цели 2 века преди да се родят Кирил и Методий.



Български руни.


image




Български руни VS Глаголица!

image
















Вижда се много добре, какво са писали Кирил и Методий, вижда се също - добре, колко чертите и резките са черти и резки.


Та пак ще ги попитам тюркоман-памиристанците? Вие познавате ли българската история?


Какво да кажем също, че цҍсарь Калоян, не е Калоян, а е Калиоҍнъ, и го пише ясно името горе на печата. Освен че не познават българската история, но не познават и гръцкия език. Да превеждаш ΚΑΛΟ - ХУБАВ, а значението да е ДОБРО. Това говори за качеството на нашите университети, които дипломи с право не са на почит из света. Какво да кажем за трите гръцки И-та, I, Y, H, които когато не са в словосъчетание се четат само и единствено И, а те тюркоман-памиристанците вземат че си измислят разни звуци като Е, Ю и т.н. Гърците имат общо 5 И-та, с две словосъчетания.



Ето такива некадърници се занимават с история и лингвистика, като на първо място се вижда, че не познават страбългарската писменост и езиКЪ - язиКЪ.



И тези същите ПАЛЯЦИ, започват да се правят на интересни пред фактите, вместо да признаят, че са ПЪЛНИ НЕКАДЪРНИЦИ, които не трябва да се занимават с история и лингвистика, защото лъжат и заблуждават голяма част от българския народ право в очите. А наивните разпространяват тяхната некадърност сред останалите.

Българите е време да разберат, че тези, които разпространяват лъжите за нашия славен род и Родина са чужденци, които се представят за българи. Тия не са никакви българи, а пришелци на наша земя, папкащи български лебец, като за благодарност плюят по Родината ни.


Rarчета ли сте, Kirтачета ли сте, и тям подобни мишки и таласъми, застанете с истинските си имена като мен, че да Ви видим кои сте Вие, колко сте българи, и колко познавате българската история. А познавате ли българската история и език? Мое лично мнение - ДРЪЖКИ! 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: milkokkostov
Категория: История
Прочетен: 158983
Постинги: 144
Коментари: 263
Гласове: 345
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930